I Grækenland kommer der tit mange retter på bordet – på en gang.  Grækerne nyder samværet ved bordet og sidder tit og nipper til forskellige retter – og ofte deles man om nogle forretter, det kalder Grækerne meze, og det kan vi Danskere lære meget af. Man sætter en hel masse små fade på bordet, som alle er fælles for hele bordet. Græsk mad er både ren og enkel, samtidig med at maden har mange interessante smagssammensætninger, tilbehør og saucer.  Det græske køkken er en smagsoplevelse for sig selv, hvilket  bl.a. kan smages på krydderierne; fx kommer man tit kanel, enebær eller nelliker i tomatsaucen.
                                        
Det antikke Grækenland er hjemlandet for den vestlige verdens kogekunst , hvor man ca. 300 f.Kr. havde en stor og veludviklet gastronomi. De lærde grækere skrev kogebøger, foretog studierejser til andre lande for at studere kogekunst og man havde endog en skole for højere kogekunst. Efterhånden blev de forskellige køkkener ved Middelhavet påvirket af hinanden, men udgangspunktet er altså græsk


 

 

 


På Poros findes der mange spændende spisesteder, vi har valgt at fremhæve nogle af dem


 


taverna_rota
spiliada
platanos taverna
gia mas restaurant
apagio
nektar
taverna spiros
caravella taverna
matinas taverna  
 

Græske opskrifter