Når du ønsker, at komme til Poros, er  muligheder, du kan booke rutefly til Athen, med SAS
Når vi er ankommet til Athen lufthavn, og har fået vores bagage, går vi ud gennem toldområdet og går mod højre, her forlader vi lufthavnsbygningen, ved at gå mod venstre, hvor rutebusserne holder, her er en lille kiosk, hvor man køber bilet til Pireaus (prisen i april 2012 var 5 €),
ca. 10 – 20 meter herfra finder vi bus nr. X96, som har endestation på havnen i Pireaus, turen tager 1 - 1½ time, alt efter hvor meget trafik der er i Athen
Skulle der være ventetid er der mulighed for at fordrive tiden i denne dejlige cafe, hvor du kan nyde alt fra kaffe til dejlige Græske måltider.

I en hyggelig Cafe, er markeret på kortet, herunder, med blåt.

Der er et par cafeer ved siden af hinanden, vores erfaring er at denne er den billigste og bedste.

Personalet på cafeen er altid hjælpsom med bagagen, så man ikke behøver at bekymre sig om bagagen når man nyder opholdet her.

Billetter til færgen eller flyvebådene kan bl.a. købes lige om hjørnet. Men de kan også købes i  billetkioskerne på havnekajen. Skulle de, i de første billetkontorer fortælle, at der er udsolgt, så prøv billetkioskerne på havnekajen.

Når du ankommer til havnen i Pireaus med bus X96, kan man stå af flere stæder, men det sikreste er, hvor vi har markeret med grøn. De fleste bus chauffører vil hjælpe, hvis du beder dem fortælle, når vi kommer til Pireaus havn, men hold også selv øje, så du er helt sikker. Når bussen drejer væk fra havneområdet er det, det første stoppested herefter.

Hvis du kommer så sent, at der ikke afgår flere både, kan vi anbefale hotel Triton. Der er kun ca. 10 minutters gang til flyvebåden herfra, men kom i god tid, eller køb billetter dagen før, eller book hjemme fra, de første afgange kan være udsolgt.

På hjemrejsen, når du er på vej tilbage kan billetter til bussen købes, i den lille billet kiosk lige ved busstoppestedet markeret på kortet herover, med rød.
Som det er vist på kortet (med rødt) kan man tage færgen til Poros (ca.2½ times sejlads, og prisen i januar 2011 var 13,50 €).
Eller man tager Flying Dolphin til Poros (ca.1 times sejlads, og prisen i januar 2011 var ca. 23 € pr. tur).
 

Som det er vist på kortet, afgår flyvebådene ca. fra det område, som er markeret med lilla.

Eller Flying Cat til Poros (ca.1 times sejlads, og prisen i januar 2011 var ca. 23 € pr. tur).

Når du ankommer til poros, er der en taxa holdeplads lige ned kajen

 

 
 

Alternativt kan man også tage metroer fra lufthavnen med skift på Monesteraki til Pireaus, men det er for personer, som er lidt mere øvede i metrokørsel i Athen
Vær forsigtig med din dine penge, inderlommen er ikke nok, vi har i 3 tilfælde været udsat for tyveri.

En anden mulighed er at leje bil, som er  klar i Athen lufthavn, når man ankommer.
Vi har god erfaring med at booke hjemme fra via Economycarrental

Vi har også lejet via pop´s car, her kan vi leje en bil i Athen lufthavn, og aflevere den på deres kontor: Poros Island (Galatas), hvilket betyder, at man bare lige skal sejle i 10 minutter efter man har afleveret bilen, og så er man på Poros. De har ikke kontor i lufthavnsbygningen, men afhenter dig lige uden for bygningen.
 

Derefter kører via Korinth ned langs den Saroniske bugt ved Peloponnes, til Galatas (køretid uden stop ca. 3 timer) (motorvejsafgift, 2 gange, i alt ca. 3 €), og tage bilfærgen over til Poros (ca.10 minutter, pris ca. 5.50 € for en bil, pr. tur)

Når man tager denne tur er der rig mulighed for at se dele af det antikke Grækenland, samt Korinterkanalen, som også er et besøg værd,

 


 

I det arkæologiske område ved Mykene finder vi bl.a. Kongeborgen som ligger omgivet af fæstningsmure og man kommer indenfor fæstningsmuren gennem den flotte, velbevarede løveport. Nedenfor fæstningsanlægget er 2 store flotte kuppelgrave, Klytaimnestras og Aigisthos grave. Særligt Klytaimnestras grav er imponerende. Men den flotteste kuppelgrav er Agamemnons grav, der ligger lidt ned ad landevejen, uden for det arkæologiske område. Graven hedder også Atreus skatkammer, efter Agamemnons far.

 

Det gamle amfiteater i Epidauros kan rumme 14.000 tilskuere, og er et af de mest velbevarede i Grækenland. Der er 55 rækker sæder . Teatret er berømt for sin særdeles gode akustik. Når man står lige i centrum kan alle 14000 tilhørere høre selv den mindste hvisken.

 

 
I efteråret 2006 indviede man en ny vej, ude langs kysten. denne vej har forkortet køretiden med ca. ½ time, og vi slipper for at komme op på meget små bjergveje.

Vi har markeret den nye vej med grønt

Vi har prøvet alle 3 muligheder og benytter dem efter behov,

Vi har også sejlet med den store bilfærge fra Pireaus til Poros (sejltid ca. 2.5 time, pris pr person ca. 13,50 €), dette er en smuk tur.

 

Hvis man tager til Poros på egen hånd, kan vi anbefale flere forskellige indkvarteringsmuligheder, se under indkvartering

 

En af mulighederne, er at Kontakte familien Marinos, som vil hjælpe på alle måder, bl.a. også med at booke billetter til flyvebådene. De har kontor lige over for, hvor flyvebådene lægger til på Poros.
Dette billede er taget fra kajen, hvor man ser igennem en cafe
Bag cafeen finder man Marinos Tours kontor.
tlf.:  00302298023423
fax.: 00302298025325
e-mail.: mfdpop@ath.forthnet.gr
   
På vej hjem fra Poros plejer vi, at tage en overnatning i Pireaus på Hotel Triton, vi ankommer først på eftermiddagen, og indkvarterer os.

 

Vi har også prøvet, at bo flere forskellige steder i Athen, og det er også dejligt.

Om aftenen tager vi metroen fra Pireaus til Monestiraki station
Når du kommer op fra undergrunden på Monestiraki torvet er du midt i den gamle bydel, med pragtfuld udsigt til Akropolis.

 

Her er der rige muligheder for at handle, men der er forskellig lukketid de mest turistede har næsten åbent døgnet rundt, men de mest seriøse lukker først. vi plejer at gå en tur rundt og opleve stemningen, man kommer også forbi mange spisesteder, hvoraf de fleste er meget baserede på turister.
Når aftenen er omme, tager vi metroen tilbage til  Hotel Triton i Pireaus

Andre gange har vi taget et par dage i Athen. hvor vi bor Hotel Triton i Piræus, og tager metroen ud til de steder vi ønsker at se.
Næste morgen nyder vi morgenmaden på Porto Cafe, som er på vejen til bussen / metroen

  

Hvorefter vi tager bus X96 som har holdeplads i nærheden af havne gate E8 (

På gaden lige overfor, hvor i stod af bussen, da i kom fra lufthavnen

her er den lille kiosk, hvor man køber bilet til lufthavnen (prisen i april 2012 var 5 €),
   
 

Eller metroen tilbage til Athen lufthavn (hvis man tager metroen skal man skifte på Monestiraki, vi har været udsat for at bruge 30 minutter på dette, da der 30 min. mellem afgangene på lufthavnstoget)

  Der er også mange muligheder for at bo i Athen Centrum, vi har boet på Adrian Hotel, og Plaka Hotel, disse to har udsigt til Akropolis, når man er på tagterrassen

Der er busforbindelser i nærheden, som går direkte til lufthavnen, eller du kan tage toget fra Monestiraki station til lufthavnen, uden at skifte.