strande

Didyma

  Hvis du lejer en bil, og følger vejen fra Galatas mod syd til Erimioni, herefter mod nord, man kan også tage flyvebåden til Erimioni, og derefter bussen til Didima

(Staves både Didyma og Didima)

  Den lille landsby Didyma.
Kommer man kørende ad landevejen kan man se et stort cirkelrundt krater i bjergsiden, kører man mod den lille landsby kommer man til Didyma, hvis man kører ad vejen hen mod hullet, som er på kanten af Didyma bjerget, vil man se en lille parkeringsplads.
 
Ved denne parkeringsplads er der en sti hen til endnu et hul. Begge huller er ca. 100 m i diameter. Der er fundet stenalderredskaber i hullerne og man mener de har været kultsteder for tilbedelse af tvillingerne Apollon og Artemis, Didyma er det græske ord for tvilling, derfor byens navn.
 
Det nærmeste hul er det mest interessante, og også det nemmeste at komme ned i. Her går man simpelthen ned ad en trappe, som går ned til en sti, der fører rundt i hullet et godt stykke over bunden.

 Her er 2 små gamle kirker bygget ind i klippen, i den ene kirke springer en kilde. Der er meget at fortælle om dette hul, bl.a. spillede det en stor rolle under 2. verdenskrig. 
Det hvide i højre side af billedet er trappen til og fra hullet
Det andet hul, er det man kan se fra vejen. Der er ikke bygget noget nede i dette hul, men det er også spændende, og helt anderledes, dette hul er i kanten af bjerget, når man opholder sig i midten, kan man tydeligt se, at der kunne være landet en meteor, eller lignende.
Det ser ud som om der har været en eksplosion, som fra klippevægen har kastet de store klippestykker ud derfra. Derud over er der en fantastisk natur i området, så bare det er en oplevelse i sig selv.
 
Den lille landsby er også en oplevelse med de to kirker hvor den ene er meget smuk, vi har været så heldige, en af vore græske venner, havde familie i centrum af denne landsby, og her blev vi inviteret på rigtig græsk kaffe, det var meget spændende.